Blog

Blog | William Meister
11-03-2019
|
William Meister

Durf kwetsbaar te zijn. Het levert je succes op

Het is ongelofelijk, maar wij mensen kunnen onszelf ontzettend gevangen houden. Dit gevangen houden heeft grote gevolgen. Voor onszelf en voor de mensen om ons heen. Herken je deze uitspraken: ‘Ik kan mezelf niet zijn’. Of ‘Ik durf mezelf niet te zijn’? Dan houd jij jezelf ook echt gevangen. Zo wordt succesvol zijn erg moeilijk. Daarnaast belemmert het je in houden van jezelf en accepteren van wie je echt bent.


“Je neemt jezelf mee. Vluchten van jezelf kan niet.”


Houden van mezelf is het fundament om geluk te ervaren in mijn eigen leven. Wat ik ook doe en wat jij ook doet, waar je ook heen gaat en hoeveel geld je ook verdient, je neemt jezelf altijd mee. Je kunt niet vluchten voor jezelf! Hoe je over jezelf denkt, of je jezelf wel of niet gevangen houdt in bepaalde denkpatronen, en wat je van jezelf aan anderen laat zien is van groot belang. Maak de keuze. Kies er voor om van je zelf te houden en te accepteren. Kies voor echtheid!  


Wat laat je zien op social media?

Social media spelen in onze tijd een grote rol. We kiezen wat we van onszelf willen laten zien. Dat maakt het volledig jezelf zijn een grote uitdaging. Je ziet vrijwel alleen de positieve kanten van anderen op social media. Wie stelt zich tegenwoordig nog kwetsbaar en imperfect op? We zetten onze successen graag online. De meeste foto’s worden bewerkt. Als iedereen maar kan zien hoe succesvol, leuk, mooi en goed wij zijn. En wat doe jij?


Wat anderen van ons vinden, vinden we belangrijk

Het zit diep in ons verankerd. Dat heeft alles te maken met de behoeften en diepste verlangens van de mens. Vroeger (heel, heel vroeger) was het van levensbelang om geaccepteerd te worden door je stam. Het is inmiddels niet meer van levensbelang, maar de behoefte en het verlangen om geaccepteerd te worden zitten gewoon in de mens ingebakken. We zijn groepsmensen. We hebben geen stammen meer, maar wel (sub)culturen waar we per se bij willen horen. En om ergens bij te horen is het belangrijk om (alleen?) een bepaalde kant van jezelf te laten zien. De mooiste kant. Ten diepste zijn we nog steeds bang om echt onszelf te zijn.


“Hoe gaaf is het als we onze kwetsbaarheden delen op social media? Wordt het daar niet een stuk echter en mooier van?”


Ik was kwetsbaar

Ik heb heel erg getwijfeld of ik op mijn website en mijn social media zou delen dat ik een ADHD’er ben. Een coach met ADHD. Wat zouden mensen daarvan vinden? Ik was bang voor de reacties. Dat mensen me niet meer serieus zouden nemen. Het hield me gevangen. Het belemmerde me privé en vooral ook zakelijk om te groeien met mijn onderneming.


Toen ik er uiteindelijk toch voor koos om er maar voor uit te komen, bleek niets minder waar. Door er over te bloggen en vloggen vond Nu.nl zelfs mijn bericht en al gauw volgde een interview. De reacties waren overweldigend! Mensen waren heel positief. Men bedankte me voor mijn kwetsbaarheid. Waar ik zo bang was gebeurde dus helemaal niet!


Lees hier mijn interview op Nu zakelijk door te klikken op deze link.

Variant: Lees mijn verhaal over ADHD en succesvol zijn door te klikken op deze link.


En wat leverde het me op?

Deze ervaring heeft er voor gezorgd dat ik me meer open ging stellen op social media. Met berichten waarin ik liet zien dat ik het zijn van ADHD’er geaccepteerd heb. Ik ben van mezelf gaan houden. Gewoon, om wie ik ben. Want dat is goed genoeg. Ik heb ervoor gekozen me niet blind te staren op mijn onvolmaaktheden, maar me juist op mijn krachten en kwaliteiten te richten. Ik laat mijn leven ook niet meer leiden door mijn onvolmaaktheden. Ik weet dat ik onvolmaakt ben, maar richt mij op mijn krachten. Mijn kwaliteiten. Zonder mijn echtheid te verliezen. Ik ben er van overtuigd dat jezelf accepteren en liefde voor jezelf de eerste stap is naar echtheid. En bevrijding van gevangenschap. En echt succes!


“Jouw waarde als mens wordt niet bepaald door hoe een ander over jou denkt, maar door jezelf.”


Dit geldt niet alleen voor mij, maar ook voor jou. Ook jij bent goed genoeg. Accepteer jezelf zoals je bent, omarm kwetsbaarheden. Durf jezelf te zijn. Het zal ervoor zorgen dat je niet langer gevangen bent. Het zal je bevrijden. Het zal je denken bevrijden en veranderen. Jouw waarde als mens wordt namelijk niet bepaald door hoe een ander over jou denkt. Dat bepaal jij zelf! Tot dit besef komen en deze stappen zetten is een reis van vallen en opstaan. De ene dag zal beter gaan dan de andere. Maar uiteindelijk is het het méér dan waard. Mijn wens voor jou is dat ook jij tot ontdekking mag komen, én het uit mag schreeuwen, dat je goed genoeg bent. Want dat ben je!


Draken verslaan

Wil jij weten hoe je in je onderneming echt én succesvol kunt zijn? Wil jij binnen een jaar je droomonderneming realiseren? Ik bied je een gratis strategiegesprek aan. Ik ben gespecialiseerd in het ‘doden van draken’ zoals ik dat noem, en wissel graag met jou van gedachten hoe jij jouw draken kunt verslaan en je onderneming daardoor succesvoller wordt. Klik op de link hieronder.