Blog

Blog | William Meister
06-10-2019
|
William Meister

Hoe creëer ik een onderneming in overeenstemming met mij

Het gevoel van ‘is dit het nou?’ ken ik maar al te goed. Gedachten als ‘ik weet nu wat ik heb’, ‘ik heb nu vastigheid’ en ‘ik heb het nu best goed’ schoten regelmatig door me heen tijdens de verschillende carrières die ik heb gehad. Ik herinner het me nog goed; al die momenten van wikken en wegen. Toch kwam ik altijd op het punt dat ik de zekerheid losliet en aan iets nieuws begon, mijn hart achterna. Hoe spannend dat ook was, ik deed het wel. Als ik kijk naar de ondernemers die ik hierin heb begeleid, die hier ook doorheen zijn gegaan, dan zie ik wel een rode draad in die processen. Ze zitten namelijk vol moedige besluiten. Ik omschrijf de keuzes in deze processen als The DEEPSTEPS

Het zijn fasen van ontdekkingen en besluiten die je neemt om een leven en onderneming te creëren die in overeenstemming is met wie bent en wat je wilt. Lees hieronder wat ik daarmee bedoel! 

 

De fase Discover


In deze fase is het lastig om een eenduidige lijn te ontdekken. We gaan in deze fase gaan we je huidige situatie in kaart brengen. Wat is het precies waar je mee zit? Waar zitten de pijnplekken? In welke mate ben je van je koers afgeweken, en hoe kan dat? Dit zijn slechts een aantal vragen die we in deze fase gaan behandelen, het is dus echt een fase van ontdekking. 


We gaan ontdekken waar je de bocht uit bent gevlogen, maar we gaan ook ontdekken wat je echte bestemming is. Waarom ben je begonnen met ondernemen? Hoe wil jij van betekenis zijn en hoe kunnen we dat in een goed businessmodel gieten? 


Er komt ook acceptatie bij kijken, acceptatie van het feit dat je nu bent waar je bent. Ik geloof dat er geen toeval bestaat, dat het leven loopt zoals het moet lopen en dat je op dit moment precies bent waar je zijn moet. Life happens for us, not to us. 

De fase van Explore

 Op het moment dat we dit allemaal in kaart hebben gebracht en duidelijkheid hebben, volgt er een belangrijke stap. Je moet een keuze maken. Blijf je waar je bent of ga je stappen zetten in de goede richting? Neem je hier genoegen mee? Of wil je in je bestemming gaan leven? Dit kan betekenen dat er dingen losgelaten moeten worden, dingen die jou niet dienen. Dit kan moeilijk zijn, maar het is nodig om je verder te helpen en nieuwe dingen te laten ontvangen. In mijn Rise Mastermind programma is dit een mooi en belangrijk moment dat we ceremonieel vorm gaan geven. Daarna is het tijd voor de volgende fase. 

De fase van Examine

Dit lijkt een beetje op de explore fase, maar we gaan hier meer de diepte in. We gaan in op je emoties, je gedachtepatronen en je angsten. Alles wat je tot nu toe tegenhoudt om verder te komen. Twijfels, angsten en onzekerheden zijn dingen waar we dus mee aan de slag gaan. Dit noem ik draken. Draken die op ons pad komen om ons van onze bestemming af te houden. Deze draken zullen er al een tijdje zitten, maar het is ook mogelijk dat je nieuwe draken gaat ontdekken nadat je hebt besloten om verder te gaan en echt je scheppingskracht te gaan gebruiken. Ze komen namelijk vaak als je een belangrijke beslissing hebt genomen die jou verder kan helpen. Deze draken kunnen intern of extern zijn. Interne draken zijn bijvoorbeeld onzekerheden en angsten en externe draken kunnen mensen in je omgeving zijn die je tegenwerken of een bepaalde druk op je uitoefenen. We gaan ze samen inzichtelijk maken en kijken naar waar ze zijn ontstaan. Waarom zijn ze er? Bewustwording creëren is heel belangrijk om de draken te ontmaskeren en te verslaan. 


De fase van Pursue


Na Examine is het tijd voor de Pursue fase! Pursue, najagen, komt uit de beroemde uitspraak van Walt Disney:


 ‘’All our dreams can come true if we have the courage to pursue them.’’ 


Wat mij betreft is deze uitspraak een bron van inspiratie. We gaan in deze fase aan de slag met hoe we in onze scheppingskracht kunnen blijven staan; hoe we onze identiteit blijven houden. Hoe ontwikkel en behoud je veerkracht? Hoe creëer je een sterke mindset? Dit zijn de thema’s waar we vooral mee aan de slag zullen gaan, maar we gaan het ook heel praktisch vormgeven. Wat voor onderneming past bij je? Hoe geef je vorm aan je gevoel van zingeving? Hoe kun je van betekenis zijn in de wereld? We gaan je bedrijf transformeren naar een bedrijf dat jou dient in plaats van andersom. We zorgen ervoor dat je meer tijd hebt voor de belangrijkste zaken in je leven en bovendien zorgen we ervoor dat je goed blijft verdienen. 

 

Kortom, hoe creëer je een onderneming waarvan je zegt: YES! Dit is waarvoor ik op de wereld ben. 

 

Ik geloof dat overal een tijd voor is en misschien is dit nu wel jouw tijd om te gaan luisteren naar de stem van je hart. Het is mogelijk. Je hebt meer moed en kracht dan je denkt! Wil jij in je bestemming gaan leven? Dan wil ik je aanbieden om met mij in gesprek te gaan. Geheel vrijblijvend! 

 

Klik op de button om een afspraak met mij aan te vragen

Deel dit blog:

William Meister

Ik help je op gang met een gratis strategiegesprek

Ik wens je die ondernemersgeest toe om bepaalde keuzes (opnieuw?) te maken en vooruit te komen. Laat mij je op gang helpen en vraag een gratis strategiegesprek bij me aan.