Blog

Blog | William Meister
05-09-2017
|
William Meister

Hoe ontwikkel ik gedachten van succes?

Gedachten hebben de wereld gemaakt zoals ze nu is. Gedachten creëren levens, carrières, ondernemingen, welvaart en oorlog. Gedachten maken of breken je; ik noem gedachten ook wel je mindset.

Verandering begint bij jezelf!

Zoals Albert Einstein al zei, en ik quote hem even in het Engels:

‘’The world as we created it is a process of our thinking. It cannot be changed without changing our thinking.’’

Wat Einstein hiermee zegt is dat de wereld waar we nu in leven een gevolg is van ons denken. Als we de wereld (willen) veranderen, kan dat niet zonder ons denken aan te passen. Dat betekent voor jou als individu dat als je je leven wilt veranderen (denk aan carrière, relaties etc.), de verandering bij jezelf begint. Het begint bij je eigen gedachten, je mindset dus. Hoe denk jij over bepaalde dingen? Hoe denk jij over je eigen mogelijkheden?

Jij bent de baas!

Jouw gedachten creëren een bepaald gevoel. Vanuit dat gevoel kom je in actie, vanuit daar ontstaat gedrag. Natuurlijk worden onze gedachten beïnvloed door onze opvoeding en dingen die we meegemaakt hebben. De cultuur waarin we opgroeien en de mensen waarmee we omgaan kunnen dus erg bepalend zijn in hoe we over onszelf denken en geloven in de kansen die we krijgen. Uiteindelijk blijven we wel verantwoordelijk voor onze eigen manier van denken. Wat je omstandigheden dus ook zijn, je bent altijd de eindbaas van jouw gedachten.

Je kunt je niet verschuilen

Je kunt je dus niet verschuilen achter al die factoren die een negatieve invloed op je gedachten hebben. Het valt niet altijd mee, dat begrijp ik, maar als jij echt verandering wilt zul je dus wat moeten doen aan je eigen gedachten en daar dan ook de verantwoordelijkheid voor moeten nemen. De verandering begint namelijk echt bij jezelf; bij je mindset. Welke gedachten heb jij die je belemmeren om datgene te veranderen waar je mee worstelt?

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Je kunt je hoofd dus beter vullen met positieve gedachten dan met negatieve. Welke gedachten wil jij omarmen? Welke gedachten heb jij nodig om het leven te krijgen dat je graag zou willen? Als je dat eenmaal weet, weet je dus waar je wel en geen aandacht aan moet geven. Schrijf de gedachten die je geen aandacht moet geven op een papiertje en neem er symbolisch afscheid van. Zet er een rood kruis doorheen en gooi het weg of steek het in de fik. Want een gedachte die jou tegenhoudt en weghoudt bij een leven van succes zou je geen aandacht moeten geven. Stop er meteen mee.

Hoe ontwikkel ik gedachten van succes?

Schrijf de gedachten die je wél wilt omarmen op een groot stuk papier en hang het ergens waar je vaak komt (bijvoorbeeld in je werkkamer of op je spiegel), zodat je jezelf vaak herinnert aan de gedachten die je aandacht moet geven. Dan kan het groeien en krijg je de mindset die je helpt om het leven te krijgen dat je wilt. Ik heb zelf de teksten op mijn slaapkamerkast geplakt, zodat ik ze iedere ochtend zie wanneer ik wakker word. Daarnaast zie ik ze ook voor het slapen gaan. Zo sta ik op en ga ik naar bed met de gedachten die ik aandacht wil geven. Zo vul ik mijn hoofd met wat ik nodig heb om het leven te creëren dat ik wil.

Het is (helaas?) niet zo dat wanneer je de gedachten opgeschreven hebt, het opeens helemaal anders is in je hoofd en leven. Er komt natuurlijk nog een proces van groei en ontwikkeling achteraan. Maar zoals ik al heb gezegd; verandering begint bij je gedachten en dit is dus de eerste stap. Oude gedachten laten slijten en vervangen is een heel proces, maar het is het meer dan waard als je het leven wilt waar jij naar verlangt. Echt waar.


Deel dit blog:

William Meister

Ik help je op gang met een gratis strategiegesprek

Ik wens je die ondernemersgeest toe om bepaalde keuzes (opnieuw?) te maken en vooruit te komen. Laat mij je op gang helpen en vraag een gratis strategiegesprek bij me aan.

Mail me over zo’n gratis gesprek met jou: contact@williammeister.nl