Blog

Blog | William Meister
11-04-2019
|
William Meister

Verlangen naar vrijheid in ondernemen

Kun je je nog herinneren hoe het voelde toen je begon met ondernemen? Je verlangde naar vrijheid. Vrijheid om te doen wat jij graag wilt. Vrijheid om je kwaliteiten te ontplooien en deze in te zetten voor anderen. Vrijheid, omdat je dat hebt als je werk doet waar je zoveel voldoening uit haalt. Nu, jaren later, maak je de balans op. Ben je waar je wilt zijn?

 

Je werkt veel en je hebt een redelijke omzet; je bent dan ook enigszins tevreden. Toch kom je tot de conclusie dat je eigenlijk best wel veel werk doet dat je niet wilt doen. Herkenbaar? Dit is gewoon niet wat je je had voorgenomen en toch accepteer je het. Ergens op je pad ben je begonnen met ja zeggen tegen dit soort klussen. Waarom? Had je de omzet nodig? Ben je vastgelopen? Weet je niet zo goed meer wat je nou precies wilt? Je merkt nu dat het helemaal geen voldoening geeft, of in ieder geval niet genoeg. Je zit in een veilige zone, je weet wat je hebt en wat je ongeveer krijgt. Maar laten we eerlijk zijn, jouw kwaliteiten worden zo niet genoeg gewaardeerd. Je kunt meer dan dit en je verdient meer dan dit. Dat doet ongetwijfeld wat met je.  


Je kunt meer dan dit en je verdient meer dan dit

 

Als het tot nu toe herkenbaar voor je is, dan heb je waarschijnlijk de idealen die je ooit voor ogen had, verloochend. En dat voel je nu. Dat verlangen waardoor je bent begonnen met ondernemen zit er nog steeds, maar de vrijheid ervaar je niet meer zo. Is dit het dan? Als je weet dat hoe je nu onderneemt niet het beste voor jou is, weet je ook dat je nu niet het allerbeste kunt geven aan je klanten. Dit is het niet. Er is meer mogelijk en God (of het universum, noem het zoals je wilt) heeft meer voor jou in petto. Jouw bestemming is groter dan dit. Dit is niet de manier om de wereld optimaal te dienen. Dit is niet hoe jij de meeste voldoening uit het ondernemen haalt. 


Waar is je moed gebleven? 


Hoe profileerde je jezelf in het begin? Toen je net begon met ondernemen en nog die vrijheid ervoer? Denk hierbij aan social media, waar je al je plannen vol goede moed hebt opgezet. Waar is die moed nu gebleven? Het maakte je toen vast veel minder uit wat mensen ervan vonden en hoe ze erop reageerden. Jij zat vol verlangen en moed om er ook wat mee te doen. De meningen van anderen waren ondergeschikt aan jouw missie. Dat is nu wel anders. Gelukkig hoeft dat niet zo te blijven. Die angst en onzekerheid hoeven jou niet langer in hun macht te hebben.

 

Je bent namelijk geen verkapte loonslaaf, je bent een ondernemer die vol passie voor ondernemen kiest. 


Want ook al ben je nu niet helemaal op het juiste pad, het verlangen is er nog wel. Lees dus alsjeblieft verder en kies ervoor om weer op dat juiste pad terecht te komen. Het is tijd om aan je eigen ontwikkeling te werken, zodat het verlangen naar je eigen dienst of product werkelijkheid wordt. Zodat je het tarief durft te vragen dat je eigenlijk verdient. Zodat je meer tijd voor jezelf hebt en eindelijk écht die vrijheid krijgt waar ik het in het begin van dit stuk over had. Je weet dat je het in je hebt. Laten we ervoor gaan! Je bent namelijk geen verkapte loonslaaf, je bent een ondernemer die vol passie voor ondernemen kiest. 


Een nieuw tijd en een nieuw jij

 

Er breekt een nieuwe fase aan. Een fase waarin het tijd is om weer moedige besluiten te nemen. Het is tijd voor transformatie, zodat jij kunt leven en ondernemen in overeenstemming met wie jij werkelijk bent. Zodat al jouw kwaliteiten optimaal naar voren komen. Het is tijd om afscheid te nemen van middelmatigheid en slechts tevredenheid. Het is tijd om te luisteren naar dat diepe verlangen naar vrijheid. Je hebt het in je.

Ben je klaar met een leven en onderneming van middelmatigheid? Geef je dan op voor een gratis strategiegesprek met William. Krijg helder wat jouw eerste stappen zijn om weer met passie te ondernemen.

Klik op de button om je geheel vrijblijvend op te geven en start de transformatie.